Phil Horsky berättar om sitt val att sluta

Phil Horsky berättar om sitt val att sluta

Nu när alla sitter och håller andan över vad som kommer att sägas på Örebro Hockeys årsmöte kan det vara bra med lite annat att läsa om. Philippe Horsky har varit tränare för Örebro J20 under två säsonger och gjort ett bra jobb med det. Han har tagit en bred trupp utan superstjärnor och lyckats göra dem till ett av Sveriges bästa J20-lag. Han har varit en viktig del i att bygga upp Örebros juniorverksamhet, men efter två år på posten valde han att inte skriva på för ytterligare säsonger i båset.

Han berättar för Hockeymagasinet att han ville ge sig in på något nytt, men vill samtidigt stanna i Sverige för att kunna slutföra sin utbildning. Hans mål nu är att hitta ett tränarjobb på antingen J20- eller seniornivå hos något lag i Sverige. Var han till slut hamnar återstår att se, men nog lär han hitta ett jobb. Han var med i kampen om jobbet som tränare för Oskarshamn, men tappade det till förmån för Björn Hellkvist som vänder hem efter en vända i Danmark.

Örebro har ersatt honom med rutinerade Jörgen Hägg som närmast kommer från AIK:s organisation och här i Örebro kommer han även att ta över vissa arbetsuppgifter från Jens Gustavsson som också han lämnat Örebros organisation, och till skillnad från Horsky så kommer han att kliva in i båset i Oskarshamn, men som assisterande istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *