Seger för Örebro och Linköping

Seger för Örebro och Linköping

Och vips var Örebro uppe på slutspelsplats. För sex veckor sedan hade nog många supportrar gett upp säsongen och hoppades väl egentligen mest bara att Örebro Hockey skulle eventuellt slippa kval. Nu lever drömmen om slutspel i allra högsta grad.

Örebro började matchen på sämsta sätt genom att släppa in 1-0 innan en minut hunnit passera och hade under den första perioden lite svårt att få till något bra spel. Det var ingen vidare hockey om man säger så, men det var ändå Örebro som hade mest av det.

I andra perioden kunde man sedan vända på det efter att Jere Sallinen kvitterat i powerplay och sedan Rodrigo Abols lyckats lirka in 2-1 med bara 2 sekunder kvar till pausvilan. I tredje fortsatte sedan Örebro med det spel man lyckats etablera och kunde sedermera göra både 3-1 och 4-1 genom Shane Harper och Marcus Weinstock.

Det kändes klart halvvägs genom tredje. Mora kändes inte jätteintresserade vid det laget.

Örebro gör kanske ingen strålande insats, men man är ändå bättre och vinner fullt rättvist till slut. Mora vilade egentligen bara Spencer Abbott så det var inget överdrivet decimerat lag som de ställde på isen. De var däremot inte supermotiverade genom hela matchen.

Samtidigt gick då Linköping och vann i förlängningen mot Brynäs och det gör att Örebro numera har plats 10 och saken i egna händer inför sista omgången. Seger mot Malmö räcker för slutspel. Då kan ingen annan gå om. Övriga resultat beror på hur det går för Brynäs mot Frölunda och Linköping mot HV71.  Båda är bortamatcher, men endast HV71 har något riktigt att spela för.

Malmö står för motståndet på torsdag, och om det vill säg väl även på lördag och måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *