Seger till slut, mot Timrå

Seger till slut, mot Timrå

Även om matchen började på nästan sämsta tänkbara sätt med insläppt mål i boxplay efter bara några minuter skulle Örebro vända på steken och spela hem tre friska pinnar. Det var en match med många viktiga moment som förhoppningsvis kan leda till att man hittar in på vinnarspåret igen.

Det började som sagt illa, men laget lät inte det stoppa dem utan de stod upp och lyckades kvittera, i powerplay! Ingen mindre än Shane Harper stod för målet dessutom. Det måste känts otroligt skönt för honom. Minst lika skönt måste det varit för Nick Ebert att skicka in 2-1. Som han skjutit och skjutit, men inte fått in någon puck.

När Rodrigo Abols sedan ökar på till 3-1 och 4-1 kändes det rätt avgjort. Timrå spelade klart bäst i första perioden, men efter det tappade man av sig. Man saknade något idag. Abols fortsätter visa att Örebro var inte fel ute med att våga satsa på honom.

När sedan Jere Sallinen fick runda av med att göra 5-1 i powerplay (TVÅ powerplaymål!) då kändes det verkligen som en match där, om inte alla så i alla fall, massor av knutar löstes upp.

Tom Wandell saknades och i hans frånvaro flyttades Jordan Boucher upp i förstalinan bredvid Marcus Weinstock, som centrade för dagen, och Jere Sallinen. Boucher slutade på tre assist allt som allt och gjorde en riktigt bra match.

Christopher Mastomäki var också tillbaka som center i fjärdekedjan och även om han kanske inte gjorde någon lysande match såg det ut som att Glenn Gustafsson och framförallt Viktor Lodin fick ett lyft av att ha honom där igen. Lodin var en av lagets bästa spelare.

Aaron Palushaj var även han tillbaka och även om det bara blev en assist idag visade han ganska omgående vilken farlig spelare han är. Han hade många farliga avslut och det gick inte att se några hämningar i spelet hos honom.

Nu väntar Skellefteå senare idag. Alltid en tuff match även om de förlorat fem raka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *