Formkoll inför Djurgården 30/11

Formkoll inför Djurgården 30/11

Örebros form är på avtagande med en PDO som sjunker stadigt och framförallt en effektivitet framåt som inte är vad den varit. Nu är det svårt att möta Luleå med en av SHL:s bästa försvar och målvakter, men trenden även innan var att Örebros form är på nergång. Nu väntar Djurgården som varit lite upp och ner, ge och ta, under säsongen. Konsekvens har inte varit ett ledord om man säger så.

Djurgårdens form de senaste fem är fortsatt inte överdrivet bra. Det enda som sticker ut lite är powerplay-spelet annars är nästan alla siffror nedan … medelmåttiga.

Deras boxplayspel är rent av svagt och räddningsprocenten är låg. Tittar man på de senaste tre matcherna bara har både powerplay och boxplay levererat lite bättre än snittet nedan, men Corsi är klart sämre samtidigt. De har alltså spelat sämre fem mot fem, men kunnat lita på ett bra powerplay och boxplay för att vinna.

De senaste fem matcherna ser ut enligt nedan:

Lag Poäng Mål Insläppta
Djurgården 7 11 13
Örebro 9 11 12

Tabell 1. Insamlade poäng gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Djurgården 129 131 90,08 8,53 49,72 99,78
Örebro 164 148 91,89 6,71 52,50% 98,51

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Luleå 72,22% 5 26,67 4
Örebro 87,50% 3 16,67% 3

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Örebro behöver hitta formen igen och Djurgården behöver hitta formen. Det är risk för en match där misstagen avlöser varandra och hafsigt spel med två lag som vill mer än formen och skärpan tillåter.

Örebros skottprocent fortsätter att dala, men även räddningsprocenten tog stryk mot Luleå.

Jag kämpar för att hitta något riktigt intressant att skriva om Djurgården baserat på dessa siffror, men allt är bara så … ja, medelmåttigt. Det i sig kanske säger en del om hur Djurgårdens säsong varit efter att de varit toppade att delta i toppstriden.

Djurgården har en imponerande trupp på pappret, men på isen har den inte levererat på samma nivå. Delvis på grund av skador, men spelet överlag har inte heller stämt som man såg förra säsongen. Man får givetvis inte underskatta dem, men gör Örebro jobbet, vilket de vanligtvis gör, borde detta kunna gå vägen. Det som oroar är dock den dalande formkurvan. Det vore fint om den kunde vända upp igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *