Tappert Örebro fick i alla fall 1 poäng med sig

Tappert Örebro fick i alla fall 1 poäng med sig

Även om Skellefteå var de som försökte storma fram och skapa saker lyckades de inte komma fram speciellt bra. Örebro höll nere skotten på ett föredömligt sätt och det skulle krävas en bjudning från Örebro för att Skellefteå ska lyckas överlista Stefan Stéen.

Örebro vek dock inte ner sig utan fortsatte stå emot, men hade lite svårt att få till något eget spel i första perioden. I andra perioden gick det lite bättre och Örebro fick lite mer eget spel även om det fortfarande var klart Skellefteå som försökte anfall mest.

Örebro fick ett powerplay och där fortsätter Rodrigo Abols att styra in puckar. Ett ordentligt slagskott från Kristian Näkyvä på blå såg han till att styra in bakom en riktigt bra Mantas Armalis. Abols hade sedan en styrning i stolpen som han sedan snappade upp returen på och … sköt i stolpen igen i ett nästa powerplay.

I den tredje perioden fortsatte Örebro att avvärja Skellefteås försök och när de väl lyckades få till lite längre tryck mot mål mot slutet av perioden såg Patrik Virta till att styra in ett skott från Nick Ebert och gav Örebro ledningen med 2-1.

Tyvärr skulle Jere Sallinen ha maximal otur med strax över två minuter kvar. På ett flygande anfall försökte han slå in en retur på volley och istället träffar han Jonathan Pudas i ansiktet som börjar blöda från näsan. Fem minuter och matchstraff säger regelboken. Inte mycket att diskutera.

I det påföljande boxplayspelet slet Örebrospelarna på beundransvärt och att Skellefteå lyckades gör mål med endast 0,2 sekunder kvar var inget annat än rent sattyg. De förtjänade så mycket bättre.

Att sedan spela över tre minuters boxplay i förlängningen är en omöjlighet. Att det blev en poäng ikväll hade jag nog tagit inför matchen, men såhär i efterhand känns det som två förlorade poäng.

Bittert, men det är bara att bryta ihop och komma igen till det att Frölunda kommer på besök på tisdag. De gick på en rejäl nit idag mot Djurgården och sist de kom till Örebro blev det storspö. Jag misstänker att de inte tänker låta det hända igen, men nog kan vi ha ganska goda förhoppningar ändå.

Stefan Warg då? Var inne på alla tre målen bakåt, men det första var en ren bjudning från Mastomäki och de andra två mål i boxplay. Jag tycker nog att vi kan ge honom godkänt ändå. Han gjorde det bra i övrigt. Spelade hårt, men sjysst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *