Två poäng mot Frölunda

Två poäng mot Frölunda

Frölunda tog ledningen när Örebro stod och sov på isen. Samuel Fagemo kunde enkelt glida igenom och Stefan Stéen blev bortfintad lite för enkelt. Örebrospelarna skakade om sina huvuden och kom tillbaka.

En kvittering kom genom Kristian Näkyvä i powerplay. Rodrigo Abols stod där han brukar, men denna puck fick han ingen träff på utan den gick rakt i nät.

Örebro kunde sedan ta ledningen i andra perioden genom Patrik Virta som styrde in ett backskott från Linus Arnesson. Det blev videogranskat, men de insåg snabbt att det inte var något fel med det. Det var Frölundabackens klubba som petade målvakten lite i sidan, men Virta var aldrig nära målgården.

Tyvärr kvitterade Frölunda efter halva perioden genom ett skott från blå av Rhett Rakhshani. Stefan Stéen var exemplariskt skymd och kunde mycket göra. Lite synd att det var Stefan Warg som gjorde det. Örebro svarade direkt genom fint spel mellan Marcus Weinstock, Shane Harper och målskytten Rodrigo Abols (vem annars?).

Olyckligtvis skulle Frölunda kvittera igen på ett backskott där Stéen åter igen var något skymd. Mycket trafik var det i alla fall, men jag vet inte om det var helt otagbart. Frölunda hade framförallt en kedja som vållade Örebro en del problem.

I övrigt kändes det inte som en match med överdrivet mycket avslut. Mycket försök att hitta in väldigt nära målvakten från båda lag, men där hade nog Örebro lite farligare chanser, eller större oreda framför Frölundas mål i alla fall. Sedan ledde inga av dessa chanser till något mål.

Med bara minuter kvar så dök Simon Hjalmarsson till isen efter lite gruff framför Örebros mål. Jag kunde inte vad som skulle gjort så fruktansvärt ont, men det renderade till slut två minuters utvisning i form av abuse of officials, men tyvärr kunde inte Örebro utnyttja det. Matchen gick till förlängning.

Där hann det bara gå 15 sekunder innan Shane Harper kunde punktera matchen med sin tredje poäng för kvällen. Örebro gjorde en variant där Tom Wandell tekade och vann, Jere Sallinen spelade tillbaka till Kristian Näkyvä och åkte sedan och bytte snabbt. In kom Shane Harper som satte flygande fart mot mål och fick en puck på bladet av Näkyvä. Väl framme vid målvakten stänkte han bara dit den. Härligt är bara förnamnet.

Det går dock inte helt att släppa att man kanske borde tagit alla tre poäng. Det är kul att vinna, men det är alltför ofta man känner nu att det borde kanske varit fler poäng. Det är dock ett stort steg från innan där man inte tog några poäng, men kanske borde tagit i alla fall någon.

Örebro är på väg i rätt riktning och man har gjort det bra i Palushajs frånvaro. Nu väntar Färjestad borta på torsdag och sedan Timrå hemma på lördag. Låt oss hoppas det resulterar i nya poäng. Mora lyckades ju tyvärr vinna idag mot Brynäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *