Tappert Örebro föll i förlängningen

Tappert Örebro föll i förlängningen

Örebro inledde bra och var det aningen bättre laget i första perioden. Pontus Holmberg var annars den som stack ut mest med flera genomåk in i offensiv zon som genererade farligheter, men utan resultat. När Jordan Boucher och Rhett Rakhshani sedan stångades framför mål och levererade till slut Boucher en näve i ansiktet på Växjöspelaren som gav honom en utvisning. Växjö tog sedan ledningen kort efter att powerplay gått ut. Det kändes inte helt rättvist i det läget. En väldigt onödig utvisning av Boucher, som annars var bra i matchen, men saknar verkligen precision i avsluten.

Örebro kom dock igen snabbt genom att Jonathan Andersson bröt ett slarvigt uppspel, åkte upp i zon och gav Patrik Virta läge i slottet. Ett skott som gick in med lite studs på vägen. Ordningen var återställd och det kändes klart bättre som Örebrosupporter. Laget förtjänade inte att ligga under i det läget.

I andra perioden var det sedan Växjö som tog över spelet och hade ett ordentligt övertag i perioder. Örebro försvarade sig framgångsrikt dock och tog till och med ledningen på en snabb kontring genom Tyson Spink. Det var kanske inte helt rättvist i det läget, men det skulle domarna ändra på. Peter Andersson dog när han körde ihop med Marcus Weinstock utan att någon av dem var nära pucken och det blev ny utvisning på Örebro. Växjö lyckades utnyttja det för att göra 2-2.

Den tredje perioden präglades sedan av mycket kamp. Det fanns farligheter, men målvakterna höll tätt. Mot slutet av matchen tryckte Växjö på ordentligt för ett ledningsmål, men lyckades inte få in någon puck. Matchen gick sedan till förlängning och i slutspelet är det inget 3v3-spel utan det är fullt manskap på isen.

Boucher fick ett gyllene läge att göra 3-2 kort in i förlängningen, men Viktor Fasth stod för en riktigt vass förflyttning och räddning. Kort senare skulle sedan Växjö avgöra genom Nichlas Hardt. Ett mål som uppstod genom att Shane Harper gick omkull efter sargen i kamp med Julius Junttila. Det verkade som att Örebrospelare menade att det var tripping, men de fick inget gehör för det, och det kan nog vara rätt. Det är svårt att se, men jag tror nog han bara tappade skäret. Konsensus på Twitter verkar dock vara att det var en tripping.

Oavsett, det är svårt att inte känna en viss bitterhet mot den svaga domarinsatsen och det filmande beteende som motståndarna inte verkar skämmas för att ta till. Nu väntar ny match i Behrn Arena på måndag. Det är bara att ta nya tag och tvinga fram en tredje avgörande nere i Växjö på onsdag. Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst.

Uppdatering: Domarna har sedan efter matchen erkänt att de gjorde fel och borde dömt straff när Daniel Rahimi flyttade målburen efter Bouchers jättechans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *