Tom Nilsson till Örebro

Tom Nilsson till Örebro

Örebro Hockey presenterar första värvningen och det var både en oväntad sådan och en som kanske inte får en att höja på ögonbrynen. Inget ont om Tom Nilsson, men det känns verkligen som en aningen uppgraderad Stefan Warg vi pratar om eller en ersättare för Kristaps Zile, fast äldre och kanske mer färdig i sin utveckling.

Nilsson fick säsongen spolierad av en knäskada, korsband, som han troligen fortfarande i viss mån läker. Nilsson har varit en tung stöttepelare i Djurgården och bland annat varit assisterande kapten. Han är bättre med pucken än Warg, men det är svårt att blunda för hur lika deras spel ändå är annars.

Jag står dock fast vid min åsikt att denna typ av back kan absolut vara en vettig spelare att ha i tredje backpar, men om Örebro tänkt spela honom som Djurgården gjort med uppemot 20 minuter per match då har man inte uppgraderat sig, bara försvenskat, och det känns för mig som en sekundär kvalitet att jaga. Djurgården hade ju ett väldigt svenskt lag.

– Det känns jättebra att kunna välkomna Tom. I Tom får vi en spelare med väldigt bra karaktär och som alltid kommer väl förbered. Vi gillar Toms tävlingsnivå och i spelet sticker hans defensiva egenskaper ut. Nu ser vi fram emot att jobba och utvecklas tillsammans med Tom under de två kommande säsongerna, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Örebro hade en lucka långt ner efter att först Wargoch Petr Zamorsky lämnat, och Zile hänger i luften, och förutsatt att man nu betalat ett vettigt pris så är det en bra spelare för den luckan. Stefan Nyman tränade Nilsson tidigare och det har så klart spelat in här. Det kanske också tar lite död på ryktena om att Nyman ska vara på väg bort till Södertälje.

– Jag ser jättemycket framemot att komma till Örebro. För min del blir det en ny resa och ett nytt äventyr som ska bli väldigt roligt, säger Tom Nilsson.

– Det är så klart en del i helheten till att Örebro lockade. Jag och Stefan känner varandra bra, vi har haft ett bra samarbete tidigare och jag vet hur han jobbar. Sedan känns Örebro väldigt spännande, med ett starkt lag och det är alltid en härlig atmosfär i arenan, avslutar Tom Nilsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *