Tredje raka förlusten

Tredje raka förlusten

Det går tungt nu, riktigt tungt. Säsongen som började så lovande har vänt och blivit allt annat än rolig. Örebro känns just nu ganska långt ifrån att vinna en match av den enkla anledningen att man kan inte göra mål. Idag såg det dessutom lojare ut än på länge och framförallt förstakedjan var verkligen direkt dålig.

Örebro fick massor med chanser att göra mål, men man tog inte vara på dem i någon vidare utsträckning. Det första powerplay man fick spela var riktigt, riktigt dåligt. Man ryckte sedan upp sig och fick till ett någorlunda spel i två nästkommande, men så fick man sedan chansen att spela med en man mer i fyra minuter sammanhängande och då gick man helt plötsligt ner i tempo och hade svårt att över huvud taget ta sig in i zon. Krampaktigt är bara början på det man som visades upp.

Jag tappade nästan räkningen på alla utvisningar som HV71 drog på sig, men det kändes som att det inte spelade någon roll. Örebros powerplay är helt bedrövligt dåligt just nu.

Nu lyckades Linus Arnesson i alla fall spräcka den hemska målnolla som följt laget under alltför många perioder, men närmare än så kom man inte. Inte i powerplay, utan vanligt fem-mot-fem-spel. Lite för sent bara eftersom man redan låg under med 3-0 då.

Det första målet i baken var tyvärr igen ett mindre bra försvarsspel från fjärdelinan. Det andra ett mål i boxplay där man blev utspelade. Anton Hedman var möjligtvis lite övertänd och släppte till en väl stor yta till Robin Figren. Det tredje valde Tom Wandell att markera sin spelare sådär lite på avstånd och lät han gå köksvägen.

Det vara egentligen först i tredje perioden som man kunde se lite energi och tåga från Örebros sida och då hade Sundblad markerat och plockat bort förstalinan i stort sett.

Även om det är kul att se bröderna Spink och Shane Harper skapa en del farligheter så är det inte meningen att de ska sticka ut som den farligaste kedjan och få de andra att se dåliga ut. Då är något väldigt fel. Sedan tycker jag att Rodrigo Abols och Jordan Boucher visar på en del bra individuella prestationer och de känns hungriga, men sett över hela matchen borde det kanske funnits lite mer samspel i den kedjan.

Det syns dock att Abols är väldigt sugen på att spela hockey igen och han kommer säkerligen att bli nyttig, men det kan inte vara meningen att han ensam ska vända på detta.

Nu är säsongen ung fortfarande och det är många matcher kvar. Laget har haft många besvärliga skador som gjort att man fått spela spelare på fel positioner. Även om det gått tungt nu en period bör det kunna vända när spelare återvänder från sjukstugan. Nick Ebert lär vara med i nästa match. Aaron Palushaj är mer osäker, men vi kan i alla fall hoppas. Christopher Mastomäki är längre bort, men han behövs han med för att stabilisera en lina som just nu läcker mål bakåt.

Sedan får jag väl sälla mig till mängden individer som undrar var det där nyförvärvet håller hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *