Två pinnar mot Malmö

Två pinnar mot Malmö

Jag tror inte Örebro varit lika uträknade innan som inför denna match. Man har en högst tveksam formkurva, även om spelet såg klart bättre ut i senaste matchen, och man möter ett Malmö som går som tåget. Detta till trots var det en ganska jämn match och Malmös skottövervikt i den första perioden går att härleda till alla powerplay de fick spela.

Malmö tog dock ledningen efter att alla av Örebros forwards valde att trycka upp samtidigt och blev överspelade. Malmö utnyttjade det genom att storma fram och skapa oreda framför mål och Frederik Storm kunde slå in 1-0 på en lös puck som landade framför mål.

Bromé drog sedan på sig en utvisning och nytt boxplay för Örebro. Det skulle dock leda till något bra. Örebro jobbade av utvisningen och när Bromé kliver ut på isen så skickar en Malmöspelare en hård pass upp mot blå, men där står ingen back utan istället går pucken rakt till Bromé som åker raka vägen fram och sätter pucken i krysset.

Lagen stångas sedan resten av perioden och det ser rätt OK ut från Örebro-håll. Juniorerna får spela en del och de gör jobbet som de ska. Siösteen spelar nästan åtta minuter och visade att han har fysiken för att spela i SHL. Widmark stack kanske ut lite mer och jag hoppas han får fortsätta med A-laget då Weinstock kommer vara borta fyra matcher till. Jordan Boucher borde kunna spela nästa match.

Den andra perioden öppnade Örebro bra med att etablera tryck och sedan en chans i powerplay, som tyvärr inte gav något. Några minuter senare lyckas Örebro ta sig in bra i offensiv zon när Bromé dumpar en puck åt Harper som lyckas vinna över den till Stoa som sedan hittar in till en sopren Bromé framför mål som inte gör några misstag. Örebro åter igen i ledning.

Örebro fortsatte att ta utvisningar och städa av tiden med en man mindre. Malmö är bra i powerplay så det kändes rätt skönt att de höll tätt där.

Den tredje perioden öppnas åter igen bäst av Örebro, men sedan drar Kristian Näkyvä på sig en utvisning när han håller fast och gruffar på Adam Ollas Mattsson. Ollas Mattsson ger igen, men klarar sig från utvisning. I det stora hela borde detta nog vara normen för denna typ av situationer, men det är inte så det varit tidigare så det är svårt att riktigt gilla det helt. Hur som helst inget mål i baken denna gång heller.

Efter att lite mer än halva perioden är spelad lyckas Malmö etablera tryck i Örebros zon och Johan Olofsson bestämmer sig för att sätta fart och åka runt. Han lyckas runda hela zonen och sedan bryta in framför mål och lyfta in pucken på närmaste stolpen. Ett mål som egentligen inte får hända, men det var en snygg individuell prestation trots allt.

Lagen fortsätter sedan att stångas perioden ut. Örebro låg på mot slutet, men något mål kom inte. Båda lagen verkade mest vilja säkra en poäng.

I förlängningen körde Örebro sin patenterade (stulen från Skellefteå) där en spelare hoppar ut i båset och Shane Harper hoppar in, gärna med lite marginal, och med ett långt uppspel till honom så har han ett friläge. Just idag brände han det, men han skulle få en andra chans bara halvminuten senare och då missade han inte. Två poäng till Örebro och Bromé inblandad i samtliga mål.

Viktor Lodin lyckades annars med bedriften att tackla Jesper Jensen i huvudet tidigt i matchen … med sin rumpa. Det låter kanske aningen komiskt, men det blev mest tragiskt efter alla huvudtacklingar som olika Örebrospelare delat ut. Nu gjorde inte Lodin något direkt fel utan Jensen var väldigt låg och Lodin försökte stå emot vad han trodde skulle vara en tackling från Jensen. Förhoppningsvis hämtar han sig snabbt. Ändrat från Jensen Aabo till Jensen.

Kedjan med Siösteen, Muzito-Bagenda och Lindholm var den som hade mest problem idag, men annars är det inte så mycket att anmärka på egentligen. Förstakedjan fick mycket istid och fick kämpa en del i defensiven, men de levererade också alla tre målen idag. Det är vad man vill se. Örebro ställer upp mer som det lag man såg tidigare under säsongen och det ser ut som att laget är på rätt spår även om allt inte såg lysande ut idag.

Nästa match är mot Växjö hemma och det är på torsdag, 19.00 som vanligt en torsdag. Ett Växjö som idag slog Brynäs med 3-1, om det nu räknas som en bedrift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *