Två poäng efter ”mindre bra” insats

Två poäng efter ”mindre bra” insats

Det var en klart udda insats av Örebro igår. Örebro gjorde tre snabba mål, eller i alla fall ett på egen hand och fick sedan hjälp att göra två till av Brynäsare. Att påstå att det var ett rättvist resultat vore nog att ta i utan like.

Det var jämnt och det var otroligt mycket misstag från i stort sett alla på isen. Örebro hade mest tur i inledningen, men Brynäs var laget med bäst tempo, kanske lite för bra tempo för sitt eget bästa. Lagen passade pucken till varandra i urusla uppspel och jag vet inte om isen var ovanligt dålig för kvällen för spelare ramlade och fick felskär oftare än man är van vid.

Brynäs reducerade till 1-3 ganska snabbt och det var ett särdeles vackert mål måste jag säga. Örebros försvarsspel var tafatt värre tyvärr. Alla tre forwards verkade helt vilse i sitt försvarsspel.

I den andra perioden ryckte möjligen Brynäs upp sig något och samtidigt gick Örebro ner sig fullständigt. Det var utan tvekan det sämsta jag sett detta lag prestera under denna säsong. Varför det inte blev någon time-out förstår jag inte. Brynäs gick ikapp till 3-3.

I den tredje perioden kom Örebro upp i nivå med Brynäs igen och det blev en period där tiden mest bara spelades av. Örebro tog onödiga utvisningar som vanligt, men boxplay höll tätt för en gångs skull.

Matchen gick därmed till förlängning och det var nog det tråkigaste spel i tre-mot-tre jag någonsin behövt genomlida. Jag var övertygad om att detta skulle bli en straffhistoria eftersom båda lagen verkade livrädda att skapa något framåt med risk för att blotta sig bakåt.

Men då klev Aaron Palushaj fram och lyckades äntligen skapa en farlighet framåt. Rodrigo Abols var med på noterna rakade in returen.

Örebro åkte hem med två poäng och det var inte igår man såg dem göra en så svag insats och ändå vinna. Det får man väl ändå se som ett styrketecken. Sedan behöver de bli mycket bättre på att hantera ledningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *