Rasmussen till SHL trots allt?

Rasmussen till SHL trots allt?

Det gick länge rykten om att Örebro Hockey var intresserade av Dennis Rasmussens tjänster, men nu verkar det som att Luleå tagit över taktpinnen i jakten på den Västerås-fostrade spelaren. Rasmussen slog igenom stort i Växjö säsongen 2013-2014 med 40 poäng på 52 matcher. Året efter valde han därför att åka över till Nordamerika för spela i Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs. Där blev det 27 poäng på 73 matcher. Inget överdrivet starkt offensivt facit, men hans styrka har alltid varit tvåvägsspelet och inte den rena poängproduktionen.

Luleå är i behov av en förstacenter och Rasmussen har visat att han kan producera i SHL. Senast när ryktena om Örebro cirkulerade var det dock tydligt att han ville fortsätta i Nordamerika för få en chans att slå sig in i en av de absolut bästa klubbarna i NHL just nu. Han fick trots allt spela 44 matcher förra året, men står just nu utan kontrakt enligt EliteProspects. Förra säsongen genererade 4 mål och 9 poäng totalt i NHL.

Vi vet att Luleå har en fet plånbok att vifta med, säkerligen fetare än Örebro, och om det skulle kunna övertyga Rasmussen att komma hem till Sverige får vi bara vänta och se. Just nu antar jag dock att han letar efter en andra chans i Nordamerika eller ännu bättre betalt utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *