Metaanalysen av SHL-tipset: vem tippade egentligen bäst?

Metaanalysen av SHL-tipset: vem tippade egentligen bäst?

Inför säsongen gjorde vi en metaanalys av de tips som fanns personer valt att lägga ut på Twitter och som bloggare valt att publicera på sina … bloggar. Det var ingen komplett lista, men en diger sådan med tips som samlades in och det gav en fingervisning om hur många trodde att säsongen skulle sluta.

Enligt dessa tips skulle SHL ha slutat som kolumnen till vänster, men i själva verkar slutade den som kolumnen till höger.

1 Frölunda 1 Luleå
2 Färjestad 2 Färjestad
3 Luleå 3 Rögle
4 Djurgården 4 Skellefteå
5 Växjö 5 HV71
6 HV71 6 Djurgården
7 Brynäs 7 Frölunda
8 Rögle 8 Örebro
9 Skellefteå 9 Malmö
10 Malmö 10 Växjö
11 Linköping 11 Brynäs
12 Örebro 12 Linköping
13 Leksand 13 Leksand
14 Oskarshamn 14 Oskarshamn

Tre lag var helt rätt tippade, men rimligtvis också tre lag som var ganska givna var de skulle hamna. Tre lag lyckades också alla träffa inom en placering. Av någon anledning kändes som streck- eller bottenlag och den känslan var korrekt för många.

Resterande åtta var alltså två eller fler placeringar ifrån. Vilket lag hade största skillnad? Frölunda. Deras ”fiasko” var det ingen som riktigt kunde förutspå. Samtidigt en placering som säkerligen många lag gladeligen hade tagit på förhand.

Men om vi släpper metatipset då. Vem tippade bäst personligen? För att göra det relativt enkelt och rättvist gjorde jag helt enkelt så att jag jämförde den tippade positionen och tog skillnaden från den verkliga, slutgiltiga positionen. Det vill säga om man tippat Frölunda 1, men de kom på plats 7 får man sex poäng. Minst poäng vinner.

Vem hade minst poäng av alla tips jag samlade in? Det hade @MartinaNordlund. Hon landade på endast 47 poäng. Hon var en av tre tippare som kom under 50 poäng tillsammans med @sikdn0011 och @andreasgalistel på 49 poäng vardera. Medel låg på 59,2 poäng.

De tre bästa tipsen såg ut enligt följande:

@MartinaNordlund @andreasgalistel @sikdn0011
1 Frölunda Frölunda Färjestad
2 Luleå Luleå Luleå
3 Färjestad Färjestad Frölunda
4 Linköping HV71 Djurgården
5 Växjö Växjö Växjö
6 HV71 Djurgården Skellefteå
7 Rögle Skellefteå HV71
8 Malmö Rögle Rögle
9 Djurgården Brynäs Brynäs
10 Skellefteå Örebro Malmö
11 Brynäs Malmö Linköping
12 Örebro Linköping Örebro
13 Leksand Leksand Leksand
14 Oskarshamn Oskarshamn Oskarshamn

Jag borde väl inte hänga ut någon som tippade mycket sämre än andra, men den blåvita support som tippade Örebro sist i tabellen bara för att han hatar Örebro fick också den högsta poäng med hela 69 poäng. Lite skadeglad blev jag allt av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *