Spelbolag sponsrar bortaresa … om du spelar för 100kr

Spelbolag sponsrar bortaresa … om du spelar för 100kr

Det faktum att NordicBet är huvudsponsor för SHL är inget som går att missa. Det slängs i ansiktet på än var man än vänder sig i hockeysverige (inte sidan som jag verkligen gillar utan jag tänker hockey i stort). Jag tycker personligen det är rätt märkligt att ha spelbolag och alkoholproducenter som sponsorer för en idrottsrörelse som samtidigt ska stå för respekt och ansvar, och ska försöka lära barn och unga bra värderingar.

Samtidigt behöver SHL behöver få in pengar för att gå runt. Jag tror inte de haft något val här, men jag hoppas de hittar en bättre lösning till när detta avtal löper ut.

Att det kan vara svårt att dra in pengar till supporterföreningar förstår jag också. Det kostar pengar att göra tifon, hyra bussar och mycket tid ska ägnas åt att styra upp evenemang som bortaresor, men jag tycker nog att Karlskronas supportrar Blackbugs gjort ett rejält feltänk i deras senaste inlägg.

Karlskrona ska spela bortamatch mot Färjestad i januari och för den resan har NordicBet gått in som sponsor. Motprestationen de kräver för sponsringen är att alla som åker på resan ska registrera sig och spela för 100kr på NordicBet. Detta fungerar som bussbiljett för resan upp. Skulle man vara under 18 år får mamma eller pappa spela åt dig och det ska då räcka som biljett.

Allt med detta känna bara helt fel. Det är min personliga åsikt i alla fall. Jag försöker hitta någon vinkel som Black Bugs kan ha fallit för när de styrde upp detta, men det enda jag kan komma på skulle vara om resan inte går att genomföra över huvud taget utan dem och det tror jag inte riktigt på.

Jag vet inte vad ni tycker, men mig faller det inte i smaken. Att tvinga folk att spela om pengar vill säga. Nu säger de på Twitter att det finns alternativa sätt att sköta detta, men det framgår väldigt dåligt i texten de lagt upp vad det skulle vara. Där trycker man verkligen på att man ska spela hos NordicBet för att ha en giltig biljett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *