Riktigt tung förlust mot Brynäs

Riktigt tung förlust mot Brynäs

Det var match med en massa icing, en massa felpass och och överlag två lag som verkade försökte krångla till det mer än nödvändigt. Lyckligtvis verkade Örebro ligga närmare den nivå de försökte spela och hade stundvis ganska ordentligt övertag på motståndarna. Sett över hela matchen var Örebro det bättre laget i samtliga perioder och vann skotten övertygande. De skapade gott om chanser …. men de gjorde inte mål.

David Rautio stod för en stormatch i målet, men å andra sidan var Örebro fantastiskt ineffektiva en dag som denna. Powerplay kom inte riktigt upp i nivå, men det såg inte alls lika illa ut som det gjort innan. Det var bara lite sämre än det varit matcherna innan. Överlag var det en ganska underhållande match, men kanske inte någon match som kommer gå till historien för sitt skönspel.

Brynäs hade några farligheter, men det var långt mellan dem. Som tur var har Stefan Stéen bevarat formen och gjorde några riktigt kvalificerade räddningar när chanserna kom. När Brynäs sedan gjorde 1-0 i tredje perioden fanns det inte så mycket han kunde göra. Tyvärr var det ett misstag från Örebro där Tylor Spink spelade en svår puck till Kristian Näkyvä på blålinjen som han inte fick kontroll över och Brynäs kunder kontra.

Riktigt sur förlust, men med tanke på spelövertaget Örebro ändå hade är det svårt att känna sig alltför dålig till mods efter matchen. Brynäs stal poängen den här matchen. Örebro borde kunna spela till sig fler poäng med detta spel. Färre icings och mer pass som sitter på bladet istället för över det och man kommer att generera ännu fler chanser.

Nu är det landslagsuppehåll och Linus Arnesson drar iväg med Tre Kronor för att spela Karjala Cup. Resterande får en chans fila på spelet och komma igen. Stämningen verkar god i truppen och spelet finns där. Effektiviteten gör inte det. Vi får väl se om det blir någon till spelare som ansluter. Det hade varit önskvärt med en målskytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *