Blekt Örebro föll borta, Leksand väntar härnäst

Blekt Örebro föll borta, Leksand väntar härnäst

Om Örebro överlag inte trivs i gamla Gavlerinken verkar ändå Rodrigo Abols göra det. När Brynäs tog ledningen i powerplay, efter väldigt svagt markeringsspel, dröjde det inte länge innan just Abols var framme och styrde in kvitteringen till 1-1. Det var resultatet från första perioden och speglade matchen så långt ganska bra. Örebro gör en godkänd första period, men Brynäs var bra de med.

Den andra perioden visade sedan på ett kraftigt spelövertag för hemmalaget, men utöver det hände det inte mycket i perioden. Inga utvisningar, mål eller annat värt att notera i protokollet.

Spelövertaget fortsatte i tredje perioden och det är väl egentligen bara Jonas Arntzen i målet som är bra för Örebro och inget av målen som kom i matchen är mycket att göra något åt egentligen.

I den tredje perioden tar bara drygt en minut innan ett backskott styrs in i eget mål av Rasmus Rissanen. Turligt, men absolut inte orättvist. Brynäs hade jobbat ihop till det.

För övrigt bedrövligt arbete med videobedömningen i samband med målet. Inte att det blev mål, men att det tog sådan tid och att alla bilder inte fanns tillhanda från första början. Uselt SHL.

Brynäs fortsatte att dominera mot ett Örebro som knappt kunde slå en ordentlig passning upp i banan. En utökning till 3-1 kändes långt närmare än en kvittering.

Med runt fem minuter kvar lyckades Örebro att flytta upp pucken till Brynäs zon. Då står Philip Holm för en bra aktion där han åker fram i offensiv zon och spelar in pucken mot Eklind som efter en studs kunde lyfta in kvitteringen till 2-2.

Ett rån var på gång att hända. Örebro förtjänade inte alls några poäng i den här matchen.

Det lyckades laget sabotera för sig själva med vad som måste varit säsongens hittills tydligaste tripping. Filip Berglund hakar upp sin motståndare otroligt tydligt och klumpigt med minuten kvar och Brynäs avgör sedan med 18 sekunder kvar. Boxplay föll igenom den här matchen.

Efter den fina insatsen mot Oskarshamn orkade laget bara spela i en period och sedan var det inte mycket av kvalitet som laget orkade prestera på isen.

Den stora snackisen efteråt blev dock när två Örebro-fostrade tjejer valde att stötta Örebro på bortastå, trots att de numera spelar i Brynäs damlag. Det är alltså två barn det handlar om, men likväl har tongångarna varit rätt hårda mot dem.

De har bett om ursäkt och förstått att de gjort fel, och jag hoppas väl att de flesta släpper det nu. Det är barn som sagt det handlar om.

Nu väntar Leksand borta. Örebro valde att stanna kvar i Gävle och åker sedan direkt till Leksand istället för att åka hem emellan.

Leksand har haft en lite trevande start på serien. Rätt anmärkningsvärt är att laget bara gjort 5 mål på 3 matcher, men också bara släppt in 5 mål. Målsnålt i alla riktningar med andra ord. Vi får se om det håller i sig imorgon kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *